Quins auriculars m’he de comprar per a produir música?

Seguim amb els consells d’Arnau Sala aka da Professor.

Uns bons auriculars són imprescindibles per tenir una escolta fiable. Si el nostre pressupost és de 150-200€, podrem tenir uns auriculars amb una resposta més fiable que la que poden donar uns altaveus de 150€ la parella.

Però què hem de tenir en compte a l’hora de comprar uns auriculars? Aclarim aquesta qüestió.

Oberts o tancats?

Aquest és un debat que sempre queda una mica obert. Normalment es diu que tancats són millors per gravar i oberts per mesclar. La lògica seria aquesta no? Tancats per tal de que no entri soroll al gravar i oberts per mesclar, per tal de que entri aire i es propagui millor el so. Així tindrem un so amb menys color, a part de no patir fatiga auditiva.

Fins aquí estem d’acord no?

Des del meu punt de vista, la millor opció seria uns semi-oberts. D’aquesta manera tindrem uns auriculars més aïllats i amb el millor dels dos tipus.

Exemples

  • Beyerdynamic DT-770, AKG K271 MKII tancats (més enfocats a producció/gravació)
  • Beyerdynamic DT-880 semi-oberts (més enfocats a mescla/masterització)
  • Beyerdynamic DT-990, AKG K612 PRO oberts (enfocats a mescla/masterització. Convé està en un lloc aïllat de sorolls que poden molestar perquè són oberts)

32 Ohm, 600 Ohm. Això què és?

Sovint veiem el mateix model però amb diferents valors d’impedància. La impedància és la resistència que ofereix l’altaveu per moure’s.

Simplificant: a més impedància, més potència necessitarem per obtenir el mateix volum. Seguin aquesta norma, podríem afirmar que els de menys impedància són millors perquè sonen més fort? Doncs sempre depèn. Al tenir menor resistència tindrem més distorsió, soroll i les interferències seran majors. Per tant, amb uns auriculars d’impedància alta provablement necessitarem amplificació addicional. A canvi, obtindrem una senyal més neta.

Com tot a la vida, la clau està en l’equilibri i en tenir en compte quin en serà el seu ús.

Igual que amb els altaveus, us recomano que els proveu abans de prendre una decisió.

×