fbpx

Quin és el millor teclat MIDI per a mi?

Seguim amb els consells sobre quin material hem d’escollir pel nostre estudi de producció. En aquest post ens centrarem en analitzar quins aspectes hem de tenir en compte a l’hora de comprar un teclat MIDIo un altre.

Toques o has tocat el piano/teclat?

Una de les característiques més importants dels teclats MIDI, més que les llumetes, colorets i extres que ofereixen, és el tacte de les tecles. En funció d’això, les podem agrupar en tres grans grups:

Tipus de tecles

  • Contrapesades: són les que tenen un tacte més semblant a les d’un piano digital (però no les podem comparar amb les d’un piano, ja que la diferència és abismal tot i ser contrapesades). Els teclats de tecles contrapesades són els que tenen el preu més alt.
  • Semi-contrapesades: són un entremig entre les tecles normals i les contrapesades. Si no toqueu habitualment el teclat, si només el voleu per tocar alguna melodia o utilitzar com a segon teclat, aquesta és una molt bona opció relació qualitat-preu.
  • Sense contrapesar: els teclats amb aquestes tecles són els que ofereixen un tacte de “plàstic”. Aquest tipus de teclats són perfectes per vosaltres si no heu tocat mai un piano. També són els més econòmics.

Característiques extres del teclat

A part de tenir en compte la construcció del teclat, també cal fixar-se en les característiques de les tecles a nivell de sensibilitat, com per exemple que siguin sensibles a la velocitat o que tinguin Aftertouch.
Si ja toqueu el piano, segurament també us interessarà que el teclat tingui una entrada de pedal de “Sustain”.
Les combinacions de les diferents característiques que pot oferir un teclat són infinites. Així que us recomano dedicar especial atenció en aquest aspecte i decidir en funció de les vostres necessitats.

Recomanació

Jo recomanaria tenir dos teclats: un de gran amb tecles contrapesades i un més petit que pot tenir controls extres pel nostre DAW i que podem tenir més a mà.
Avui en dia existeixen una quantitat desorbitada de models de teclats amb diferents característiques i extres. Aquests extres poden marcar la diferència entre escollir un model o un altre.

Alguns extres

Pads: és un bon extra per a programar patrons rítmics i deixar de banda el ratolí.
Knobs: automatitzar utilitzant knobs de forma manual dóna certa vida a la música, bastant recomanable.
Faders: tot i que per controlar el mixer no ho recomano, sempre pot ser un bon complement per tenir un control més tipus Knob.
També crec que és una bona idea tenir un bon teclat amb bones tecles i, a part, un controlador MIDI pels knobs, pads o el que necessitem.

Espero que us hagin servit aquests consells!
×