fbpx

Diploma d'especialització en música avançada i so

Diploma en música avançada i so, reconegut al finalitzar els estudis com un diploma d'especialització per la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, enfocat a la formació en producció musical.

PERFILS

El Diploma en música avançada i so d’EUMES forma a professionals amb un perfil polivalent, amb capacitat d’exercir la seva activitat dins del sector musical i/o audiovisual.
Les persones que hagin obtingut el títol respondran a les característiques dels següents perfils professionals.

Music Business

Encara que formi part del sector musical no visible pel gran públic, resulta de vital importància pel desenvolupament d’aquesta indústria, ja que és la base sobre la qual els artistes, bandes, festivals, agències de management poden créixer dins del sector musical.
En el Music Business es desenvolupen disciplines com el management, l’organització d’esdeveniments, la creació empresarial, el màrqueting i la comunicació, amb l’objectiu de poder portar a terme amb èxit projectes artístics o empresarials.

Artístic

El canvi de paradigma de la indústria musical suposa un canvi del perfil de l’artista, que no només ha de desenvolupar la part musical sinó també la gestió del mateix projecte.

Per aquest motiu aquest perfil, a més a més de dominar les tècniques de composició, producció, gravació, mescla i masterització, també ha de posseir coneixements de màrqueting, management, comunicació i gestió empresarial. Tots aquests coneixements l’ajudaran a portar a terme un projecte artístic que aporti valor afegit per fer-se un lloc en el mercat musical.

Un artista o banda actual ha de portar el seu espectacle a un nou nivell d’innovació a través de la implementació de noves formes d’expressió i la fusió amb altres disciplines com les visuals, multimèdia o la realitat virtual, amb l’objectiu de generar noves formes d’interacció amb el públic.

Productor muscial / Sound designer

Aquest professional realitza produccions musicals per a diferents sectors del mercat: indústria musical, publicitat, cinema, videojocs, ràdio i demès mitjans de la indústria de l’entreteniment, a partir dels coneixements teòrics i pràctics sobre narrativa audiovisual, gravació, disseny sonor i composició, que li permeten ser l’encarregat de dirigir la part sonora/musical en una producció.

Encara que sigui un perfil polivalent és capaç de dirigir i portar a terme les tasques de postproducció, mescla, restauració i masterització de material musical, aquest professional també ha de tenir la capacitat de treballar en projectes desenvolupats per equips multidisciplinaris, aportant els seus coneixements i integrant-los en aquests.

COMPETÈNCIES

Competència general

Realitzar l’enregistrament, composició, producció, post-producció, publicació, promoció i realització en directe de tot tipus de projectes sonors i/o musicals.

Competències professionals

Planificar i realitzar produccions musicals per a segells discogràfics, ràdio, clubs, videojocs, publicitat, productores audiovisuals, cinema i altres.
Identificar i analitzar l’estètica dels moviments musicals populars del segle XX fins a l’actualitat, amb l’objectiu d’adaptar la forma i el contingut de les produccions musicals en el mercat actual.
Aplicar tècniques i llenguatges contemporanis de la composició musical i les seves possibilitats en la producció.
Realitzar la gravació de so en directe en rodatges, amb un òptim coneixement de la tecnologia utilitzada amb la seva correcta neteja, postproducció i masterització.
Planificar i portar a terme gravacions d’instruments musicals a l’estudi, a través de l’aplicació de tècniques microfòniques tenint en compte el caràcter estilístic de cada obra.
Realitzar el disseny sonor, utilitzant tant la síntesi com la gravació o la creació de foley (efectes sonors destinats a sonoritzar).
Ser capaç de realitzar, en format de Live! o en actuació com a Dj, les produccions pròpies i d’altres.
Realitzar la gestió bàsica per la creació i funcionament d’una petita empresa, així com tenir iniciativa en la seva efectivitat.
Conèixer els mecanismes necessaris per autogestionar els drets de propietat intel·lectual.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Propera convocatòria
Setembre 2019
Horaris disponibles 
Grup matí: 9:30h - 13:30h (Català)
Grup tarda: 14:30h - 18:30h (Castellà)
Durada
3 anys
600 hores anuals
Lloc
Girona
Vols rebre més informació?

Sol·licitar més informació

×