fbpx

Consells per decidir quins altaveus cal que et compris

Una de les preguntes més recurrents que em fan els nostres alumnes és: Quins altaveus em compro? Davant de tants dubtes, m’he disposat a escriure aquest post amb alguns aspectes a tenir en compte abans de prendre una decisió.

La grandària sí importa

El primer que heu de tenir en compte són les dimensions de l’espai que voleu condicionar. La lògica ens diu: espai petit, altaveus petits i al revés. Però no és tan senzill. Heu de tenir en compte que una sala gran, sense un tractament acústic adequat i uns altaveus de 8 polsades, és una bomba de rellotgeria. Com més polsades, menys control es té sobre aquest.

Estudi acústic previ

Quan parlo d’un tractament acústic adequat, no em refereixo a una sala amb oueres enganxades a la paret ni amb 4 espumes barates col·locades amb certa gràcia. Tenir un espai correctament condicionat implica desenvolupar un estudi acústic previ, per detectar els errors que hi pot haver pel que fa a la sonoritat i després corregir-los. El tractament acústic d’una sala pot suposar un major pressupost que la pròpia compra dels altaveus, però és indispensable per aconseguir un resultat òptim a les vostres produccions.

El més barat pot resultar més car

Penseu que els altaveus us han de durar molts anys. A vegades comprar més barat us pot sortir més car. Per 100 o 200€ més, la qualitat augmenta moltíssim. Si ara mateix no us podeu permetre el model que encaixa a la perfecció les vostres necessitats, us recomano que espereu un temps fins a disposar dels diners, per poder realitzar la compra adequada.

Escolta abans de comprar

Us recomano que abans de comprar aneu a la botiga i escolteu el mateix tema en diferents altaveus. Així podreu veure la diferència, veure quin té millor definició, quin té millor greu i, sobretot, quin és el més adequat per la vostra sala.


Recomanacions de productes

Els meus consells sempre varien en funció del pressupost del que es disposa. A continuació, us recomano diferents models de diferents gammes. Tots els que us apunto els he pogut escoltar, no m’agrada parlar d’altaveus que no he pogut testejar.

Models gamma alta

Models gamma mitja/alta

Models econòmics

Aquests són només alguns dels models que hi ha al mercat i que jo he pogut provar. De models n’hi ha molts, però com sempre diem amb el gran Ivan Torrent: una vegada has escoltat la definició d’uns Adam, ja no pots viure sense ells 

I vosaltres? Teniu alguna recomanació per donar-nos?

×