Consells a tenir en compte abans de comprar el teu ordinador per a produir música

Estàs pensant en comprar un ordinador i no saps què has de tenir en compte?

En aquest article miraré d’aclarir alguns dubtes i, sobretot, de determinar les característiques importants que cal que tingui la teva futura màquina.

MAC o PC?

Sincerament, aquesta pregunta és un debat que fa anys que dura i no acaba mai. A l’escola treballem amb mac per els següents motius:

Els virus: Tenim tants alumnes que porten els seus discs durs i pen-drives que no ens podem arriscar i, fins ara, no hem tingut problemes de virus als ordinadors. Sí, sé que existeixen virus per Mac, però si ho comparem amb els problemes relacionats que sorgeixen en els PCs, no té res a veure.

Logic X: un dels programes amb els que treballem és Logic X, que només està disponible per a MAC.

Facilitat d’ús: El sistema MAC és molt intuïtiu, fet que facilita les coses i fa que tinguem un flux de treball molt més fluid.
Podria seguir amb més punts però no serien tan objectius. No pretenc vendre Apple com a l’única opció. De fet, un Mac i un PC cuidat i amb les mateixes característiques funcionaran igual de bé.

Opinió personal: Un cop proves un MAC, ja no tornes a PC

Bé, entrem en matèria!

CPU

El processador és l’encarregat de processar els plugins, sintetitzadors i el DAW. És important tenir un bon processador, però sempre tenint en compte la resta de característiques.

Si no tenim en compte que els samplers i l’àudio depenen de la RAM i el disc dur, podem tenir greus problemes. I tot i tenir un ordinador molt potent en quan a processador, rebré missatges de sobrecàrrega del DAW.

RAM

La RAM és l’encarregada dels samplers (llibreries de Kontakt, per exemple) i l’àudio. Hem de tenir en compte que el sistema operatiu ja necessita 2 GB per funcionar i que, per anar bé, si treballem amb moltes llibreries fàcilment necessitarem 16 GB de RAM (per anar tranquils) per no tenir problemes de sobrecàrrega.

Disc dur vs SSD

Avui en dia, comprar un ordinador amb disc dur convencional no té molt de sentit. Un disc dur SSD és molt més ràpid (això afecta quan reproduïm àudio al DAW) i és molt més silenciós, cosa que en un estudi s’agraeix.

Els discs durs convencionals solien ser el coll d’ampolla que feia que els ordinadors, tot i ser molt potents i tenir molta RAM, no donessin tot els seu potencial.

Resumint
És millor un i5 amb 16 GB de RAM i SSD que un i7 amb 4GB de RAM i disc dur convencional.

La clau és buscar l’equilibri entre les parts!
×