Com fer un bon Warm Up

En aquests temps on s’ha posat de moda aixecar els braços i encarregar-se d’oferir un bon espectacle, és encara més essencial la figura del dj encarregat de realitzar un bon Warm Up.

Warm Up (en el nostre camp) vol dir escalfar la pista, la preparem per a l’artista convidat o l’artista top del festival, per així fer que la seva actuació sigui realment la que té importància en el transcurs del timing de l’esdeveniment. Un warm up mal fet pot acabar amb el plantejament de la nit per complert.

No hi ha una fórmula secreta per fer un bon Warm Up, ni unes pautes concretes a seguir que sempre funcionin, però si hi ha alguns consells que resulten útils si algun dia tens que fer un Warm Up:

Investiga

Informa’t sobre l’artista al que fas el Warm Up, sobre la sala i sobre el públic que sol assistir a aquell tipus d’esdeveniments, per adequar la sessió a les característiques donades.

Psicoanalitza

La pista és el teu objectiu, ha d’estar activa (si el promotor ha fet bé la seva feina) per tal de que tot surti bé.

No et desesperis

Els inicis mai van ser fàcils… el mateix passa amb els festivals o locals, la gent s’ha d’animar, és la teva tasca i porta temps.

Sigues ordenat

Al igual que per a la producció, resulta mol útil per al DJ tenir les seves eines ben classificades. En aquest cas, ens interessa tenir la música en diferents playlist per saber en tot moment el lloc on es troben els temes que necessitem.

Hits

Essencial: no posis els hits del moment i encara menys els del propi artista. Hi ha moltes formes de fer ballar la gent, que es noti el teu art.

Pujades i baixades

Fes ballar a la gent, però no la volem entregada al 100% ni adormida.

Final

No concloguis amb el tema del moment, la gent ha d’estar pendent del canvi d’artista.

Aquests són els nostres consells per ajudar-te a fer un bon Warm Up. Per últim, dir-te que si estàs fent un warm up, fes-lo el millor possible i recorda que, tal i com diu Laurent Garnier, ser un Dj no es tracta només d’arribar i tornar-los a tots bojos.

×