Ableton Electronic Music Program

EUMES, centre de formació certificat per Ableton, ofereix aquest programa d’un any enfocat a la formació integral en el camp de la producció de música electrònica, amb Ableton Live i Push.

EUMES, centre de formació certificat per Ableton, ofereix l’Ableton Electronic Music Program, enfocat a la formació en tots els aspectes fonamentals de la producció de música electrònica amb Ableton Live i Push: creació musical, harmonia, síntesi, mescla i masterització i autogestió musical.

Després de cursar el Programa, l’alumne serà capaç de realitzar les seves pròpies produccions de Techno, Progressive, Trap, Dubstep, Deep House, Future House o qualsevol altre estil de música electrònica.

A cada alumne que cursi el programa se li donarà un Ableton Push 2, el programari Ableton Live Suite i uns auriculars Audio Technica ATH-M30X.

 

A qui va dirigit?

A músics, Djs, tècnics de so i a totes aquelles persones, tinguin o no coneixement previ sobre producció musical, que es vulguin especialitzar en la producció de música electrònica, en qualsevol dels estils musicals que aglutina, i gestionar un projecte dins de la indústria musical a nivell artístic.

Ableton Electronic Music Program

Producció musical en Push

PRIMER SEMESTRE CRÈDITS ÀREA
Producció musical en Push 06 Tècnica
Harmonia i composició 06 Concepte
Disseny sonor 04 Tècnica
Realització  de Remixs 02 Creativitat
SEGON SEMESTRE CRÈDITS ÀREA
¡Crea el teu Liveset! 04 Tècnica
Autogestió musical 02 Concepte
Mescla i masterització 06 Creativitat
Projecte final 06 Creativitat

Assignatures

Assignatures

Producció musical en Push

En aquesta assignatura s’aprendran les funcionalitats del programa a través de l’anàlisi de produccions dels diferents estils de la música electrònica. Podent veure, així, els entrellats de cadascuna.

Harmonia i composició

Per tal de poder realitzar composicions amb èxit cal tenir uns coneixements bàsics d’harmonia. Per això, en aquesta assignatura s’ensenyen els coneixements de l’harmonia vertical (progressions d’acords) i horitzontal (melodia). D’aquesta manera l’alumne podrà realitzar composicions pròpies dins de les seves produccions musicals.

Disseny sonor

Dins de la producció de música electrònica, la síntesi i el disseny de so és un dels aspectes fonamentals per tal d’aconseguir la sonoritat dels temes actuals, així com també per tal de diferenciar-se dels altres productors, aconseguint un so únic i personal.

Creació de remixes, bootlegs i mashups

La creació de remixes, bootlegs o mashups s’ha convertit en una eina, per alguns artistes de la música electrònica, per donar-se a conèixer. En aquesta assignatura s’aprendran les tècniques necessàries per tal de realitzar-los amb èxit.

Mescla i masterització

La mescla i la masterització són dos processos fonamentals a l’hora d’aconseguir que la nostra producció sigui considerada professional i estigui dins dels estàndards que demana el mercat musical. En aquesta assignatura es treballaran els processos i eines necessàries per tal d’aconseguir un resultat sonor òptim.

Autogestió musical

Els primers passos dins de la indústria musical es solen fer en solitari, és a dir, un mateix ha de gestionar-se la carrera. Aquests primers passos poden resultar complicats si no es tenen els coneixements bàsics sobre les entitats de gestió de drets, contractes, segells discogràfics, comunicació, marketing, etc.. Aquesta assignatura dóna els coneixements bàsics per tal de que puguis entrar al mercat musical sense morir en l’intent.

¡Crea el teu Liveset!

El format Live! és el tret característic d’alguns productors i una part molt important per a qualsevol productor que vulgui exposar la seva música en directe d’una manera diferent al format set de DJ.

Projecte final

En aquesta assignatura es realitzarà dues produccions musicals amb l’ajuda d’un tutor. Aquesta assignatura aglutina els coneixements adquirits durant tot l’any.

Perquè Ableton Live?

  • Ableton Live és uns dels estàndards més utilitzats dins de la producció de música electrònica.
  • Permet un flux de treball molt fluid. Ràpidament començaràs a crear les teves pròpies produccions.
  • És molt intuïtiu, fet que en facilita l’aprenentatge.
  • És el millor per a fer directes degut a les seves característiques que té específicament enfocades a això.

Faq

Cada any hi ha una sola convocatòria que comença al setembre i finalitza al maig.

Sí. Cada alumne obtindrà un paquet de formació i les eines necessàries per a cursar el Programa: Ableton Push 2, el programari Ableton Live Suite i uns auriculars Audio Technica ATH-M30X, que es podrà quedar.

No és necessari cap títol per cursar aquest programa.

Sí. Cal tenir mínim 16 anys per accedir al programa.

Sí, només hi ha disponibles 25 places. Una vegada s’han cobert aquestes places ja no es pot inscriure cap més alumne i cal esperar a la convocatòria de l’any vinent.

El Programa té una durada d’un any, en el que es realitzen 360 hores de formació.

A Girona. Concretament dins de l’Escola Universitària ERAM, centre col·laborador d’EUMES.

 

Les classes s’imparteixen tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres, de 15:30h a 19:30h. 

Sí.  Un dels valors afegits de la nostra escola és que adaptem els continguts de les classes a les necessitats de cada alumne. Així, es tinguin els coneixements que es tinguin en aquest àmbit, cada alumne pot desenvolupar el seu projecte al ritme que ell mateix es marqui.

faqs

Si tens algun altre dubte pots contactar amb nosaltres a través d’aquest formulari, enviant un correu a eumes@eumes.cat o trucant directament a l’escola: 972 24 10 10.

Hola, em dic amb mail
i el meu telèfon és i voldria rebre més informació sobre el ABLETON ELECTRONIC MUSIC PROGRAM

Com ens has conegut?

Introdueix el codi: captcha

Les dades que ens faciliteu s’incorporaran al fitxer Alumnes d’EUMES Girona SL amb finalitats de gestió acadèmica i al fitxer Mailing, creat per EUMES Girona SL per a l’enviament d’informació de la nostra escola. Podran ser cedides a les universitats o centres d’ensenyament amb les que EUMES ha signat convenis per a la realització dels estudis. En qualsevol moment podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, oposició al tractament i cancel·lació adreçant-vos a EUMES Girona SL, carrer de Baix núm. 2, de Girona (CP 17006) o al correu protecciodades@eumes.cat.